Het merk

Historie

KUNEN als merk is ontstaan uit het bedrijf Kunen Keukencentrum in Paramaribo, Suriname. In 2005 begon Jan Kunen in Paramaribo met het verkopen van keukens, die hij als bouwpakket uit Europa importeerde. Al snel meldde zich bij Kunen Keukencentrum een doelgroep die behoefte had aan exclusieve keukens met een moderne Europese uitstraling.

In 2006 is Kunen begonnen met het importeren van Schmidt keukens uit Duitsland.Van dit merk, wat een perfect product is, bleken niet alle onderdelen langdurig opgewassen tegen het vochtige tropische klimaat van Suriname. Op grond van dit gegeven en het feit dat de vraag naar de moderne keukens bleef toenemen heeft Kunen na gedegen onderzoek, zelf een tropenbestendig product met Europese uitstraling ontwikkeld en in productie genomen.

Sinds mei 2011 is de fabriek waar het product KUNEN wordt gemaakt officieel in Paramaribo in gebruik genomen. Naast keukens maakt Kunen nu ook walk-in closets en badmeubels van dezelfde materialen in tropenbestendige kwaliteit. Om de continuiteit van de bedrijfsvoering en kwaliteit te garanderen en te optimaliseren heeft KUNEN sinds 2013 naast de fabriek in Suriname ook een productie unit in Nederland, hierdoor is het mogelijk de markten in de Caribbean en Nederland te bedienen.

Design

U het idee, wij maken samen het ontwerp. De KUNEN lijn kenmerkt zich in zijn algemeenheid door strakke lijnen en vlakke panelen met ruime diepe laden. Maar zoals gezegd elk ontwerp is mogelijk omdat KUNEN maatwerk levert!

Misschien bent u bezig te bouwen of bent u gewoon toe aan een nieuwe keuken. Dan is het goed om na te denken over de indeling van de ruimte. U hebt daar vast over nagedacht of bent op leuke ideeën gekomen na het bekijken van onze website.

De keuken is het hart van een huis. Wij helpen u deze ruimte zo in te richten dat het precies functioneert zoals u dat in gedachten hebt. Aan alles wordt aandacht besteed. Van de grote kasten, hang- of ladekasten, de apparatuur maar ook de kleine details zoals bestekindelingen of ladeverdelers.

Filosofie

Vanuit een duidelijke vraag uit de markt heeft KUNEN een product ontwikkeld dat aan de hoogste kwaliteitsstandaard voldoet om ook in een vochtig tropisch klimaat een langdurig onderhoudsvrij gebruik te garanderen. Of u nu in de Caribbean woont of in Europa, een KUNEN keuken moet kunnen!